Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Diament
koktajlowy beniaminek
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 44
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 1:12, 05 Sie 2007 Temat postu: |
|
|
Kasza gryczana z wędzonym łososiem i koprem - porcja dla jednej osoby
3 łyżki (50 g suchej) kaszy gryczanej, 30-60 g wędzonego łososia, 1 mały pęczek koperku
Do garnka z grubym dnem wrzuć opłukaną na sitku kaszę gryczaną. Odrobinę posól, uważaj, żeby nie przesolić - dojdzie słony łosoś. Chwilę praż. Zalej wodą - proporcja wody do kaszy powinna być 2:1. Stale mieszaj. Do ugotowanej, jeszcze ciepłej kaszy wrzuć łososia pokrojonego w grube paski lub kostkę. Wymieszaj z dużą ilością kopru. Podawaj od razu .
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
kuchciarz
ekspert koktajlowy
Dołączył: 05 Maj 2015
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pią 13:43, 01 Wrz 2017 Temat postu: |
|
|
dzięki za przepis!
|
|
Powrót do góry |
|
|
kuchciarz
ekspert koktajlowy
Dołączył: 05 Maj 2015
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Czw 14:50, 25 Paź 2018 Temat postu: |
|
|
Spróbowałem i było bardzo smaczne
|
|
Powrót do góry |
|
|
|