Forum Forum o Żywieniu Strukturalnym Strona Główna Forum o Żywieniu Strukturalnym

 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

prażone siemie lniane

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Żywieniu Strukturalnym Strona Główna -> * Przekąski *
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Idyliana
koktajlowy beniaminek
koktajlowy beniaminek



Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Trojmiasto

PostWysłany: Śro 16:40, 27 Maj 2009    Temat postu: prażone siemie lniane

Witam na forum
Moze sie to wydawac glupie czy absurdalne, ale ubostwiam prazone siemie lniane. Na sucha patelnie wysypac dowolna ilosc siemienia lnianego, i podgrzewac na mocnym ogniu az nasiona przestana "strzelac"(tak jak popcorn)
Smak mozna porownac do popcornu. ja to uwielbiam na sucho, dodaje do wszystkiego- salatek, kanapek, jogurtow, juz nie wspomne ze o niebo lepiej smakuja wtedy koktajle
kalorii wiecej nie ma bo patelnia jest sucha
p.s super tez smakuja prazone pestki dyni czy slonecznik Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
malaga
koktajlowe guru
koktajlowe guru



Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 630
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 8:54, 28 Maj 2009    Temat postu:

Ja mam podobną korbę, tyle, że na punkcie prażonego sezamu. Ten sam sposób wykonania. Posypuję nim wszystko co się da :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
biotyna
koktajlowy beniaminek
koktajlowy beniaminek



Dołączył: 03 Lis 2010
Posty: 13
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 15:16, 04 Lis 2010    Temat postu:

Prazone pestki sa super. To co robicie obie trzeba połączyć; prazymy siemie lniane i sezam z odrobina soli do smaku, wychodzi nam tzw. gomasio. Można też potrzeć te ziarenka; jest pyszne. Na kanapki surówki, do wszystkiego :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
MariuszRyłko
koktajlowy beniaminek
koktajlowy beniaminek



Dołączył: 12 Lis 2013
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Wto 13:16, 12 Lis 2013    Temat postu:

Ja robię to samo ale z pestkami dyni , które bez podsmażania są super:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Marcheweczka
koktajlowy beniaminek
koktajlowy beniaminek



Dołączył: 05 Gru 2013
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 16:23, 05 Gru 2013    Temat postu:

Ja w ogóle bardzo lubię prażone pestki i nasiona ;) Bardzo dobrze komponują się w różnych sałatkach ;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hippo
koktajlowy beniaminek
koktajlowy beniaminek



Dołączył: 23 Maj 2014
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 11:56, 23 Maj 2014    Temat postu:

Szkoda tylko, że tak poparzone traci swoje właściwości odżywcze ;]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kuchciarz
ekspert koktajlowy
ekspert koktajlowy



Dołączył: 05 Maj 2015
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Pią 14:29, 26 Cze 2015    Temat postu:

Hippo napisał:
Szkoda tylko, że tak poparzone traci swoje właściwości odżywcze ;]


Zawsze można to stosować jako swego rodzaju przyprawę :D
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Żywieniu Strukturalnym Strona Główna -> * Przekąski *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin