Forum Forum o Żywieniu Strukturalnym Strona Główna Forum o Żywieniu Strukturalnym

 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Z GRILLOWANEJ/PIECZONEJ PAPRYKI

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Żywieniu Strukturalnym Strona Główna -> * Zupy *
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Aggie
koktajlowy beniaminek
koktajlowy beniaminek



Dołączył: 02 Maj 2010
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Poznań

PostWysłany: Czw 9:42, 13 Maj 2010    Temat postu: Z GRILLOWANEJ/PIECZONEJ PAPRYKI

3-4 czerwone papryki
1-2 cebule (wedle gustu)
czosnek również w ilości wedle gustu
bulion warzywny bądź mięsny wedle gustu jak wyżej, w ilości również wedle gustu (od jego ilości będzie zależeć gęstość naszej zupy)

w wersji ekonomicznej (gdy papryka jest droga), możemy użyć dodatkowo ziemniaczka do zagęszcenia zupy

Paryki opiekamy w piekarniku lub opiekaczu lub grillu, jak skórka zacznie się przypiekać (lekko zczernieje) wkładamy je do woreczka foliowego lub pojemniczka. Po kilku minutach, jak się ładnie "zaparują" ściągamy skórkę.

Cebulę razem z czosnkiem szklimy na oliwie (najlepiej wrzucić na zimną oliwę i dopiero smażyć), pilnujemy żeby się nie przypaliło / skarmelizowało, bo czosnek zrobi się gorzki!

Ziemniaczek/ki gotujemy najlepiej w łupince.

Wszyskie składniki łączymy, dodajemy bulion i gotujemy chwil kilka (papryka po pieczeniu jest już mięciutka) żeby połączyć smaki. Następnie miksujemy i decydujemy co do gęstości zupy.

Podajemy czystą lub z dodatkiem jogurtu (w zastępstwie śmietany) lub pokruszonym serem feta.

SMACZNEGO!!! :)))

tak jak wcześniej gdzieś pisałam, udowodnione (poprzez badania USG żołądka), że potrawa zmiksowana, wbrew pozorom, jest dużo dłużej trawiona przez żołądek niż taka sama "luzem". Ta zupka dość mocno "zapycha" no i kalorii ma niewiele :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kuchciarz
ekspert koktajlowy
ekspert koktajlowy



Dołączył: 05 Maj 2015
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Pon 10:55, 21 Mar 2016    Temat postu:

Uwielbiam grilla i paprykę więc myślę, że skorzystać z takiego połączenia :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Żywieniu Strukturalnym Strona Główna -> * Zupy *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin